Novinky

Číslo 1/2023

A máme tu nový trend v nošení:
dva na jednom!
Ta scéna mi rvala srdce: Stál v butiku a nemohl odtrhnout oči od malých čtvercových hodinek s jednoduchým černým číselníkem ladných tvarů, zlatými ručkami, bez indexů, černým koženým řemínkem. Absolutní minimalismus, designová lahůdka. Výrobek našel svého zákazníka. Přesto ho cosi jako by drželo zpátky, ale cena to asi nebyla. Že by ty obří smartwatch, které se mu už skvěly na zápěstí?

V tu chvíli váhajícímu naštěstí pomohl pozorný manažer butiku: „Vypadají jako dámské, že? Ale spousta lidí je nosí na zápěstí nad chytrými hodinkami. Díky malému číselníku se tam vejdou, a když je pootočíte, ta kombinace kulatých a hranatých skvěle vypadá!“ Vedoucí prodejny tak mimoděk definoval trend, který je stále více vidět po městě i ve firmách: Začínají se běžně nosit dvoje hodinky. Jedny chytré na monitorování tělesných funkcí, jedny analogové pro radost či na znamení společenského statusu.

V tomto čísle, jehož šperková část se věnuje tématům snubních prstenů, ukazujeme, že trend podvojnosti se netýká zdaleka jen hodinek. Na trhu se objevují zásnubní a snubní prsteny tvarované tak, aby do sebe zapadly a daly se nosit na jednom prstě nad sebou. Působí tak jako jeden kompatibilní šperk.

Ať už jste podobojí, nebo vyznavači jednoty, přeju vám, ať se do tohoto čísla začtete se zájmem a radostí!

Sabrina Karasová,
šéfredaktorka