Novinky

Číslo 4/2022

Jak se povedla podzimní výstava SEW 2022?

Je skvělé, že novorenesanční palác na pražském Žofíně mohl třetí víkend v říjnu otevřít své brány návštěvníkům Salon Exceptional Watches, totiž největšího veletrhu hodinek ve Střední Evropě. Podle ředitele SEWu Jana Pokorného měl letošní, už osmý ročník rekordní návštěvnost: Modely osmadvaceti českých, slovenských, švýcarských, rakouských a dalších vystavovatelů přilákaly tři tisíce lidí.

Český SEW je unikátní i konceptem, který umožňuje odborníkům i zákazníkům přímo mluvit s vystavovateli a výrobci, hodinky si osahat, vybrat si a hned srovnat s konkurencí. Doprovodný program navíc zahrnuje přednášky, které váš pohled na hodinky rozšíří. SEWu jsme proto věnovali celou jednu sekci tohoto čísla časopisu.

Úžasné je taky to, že se podařilo nejen se sejít, ale že vystavovatelé hodinky fyzicky a v hojném množství přivezli. Častá stížnost, kterou v buticích nyní slyšíte, totiž zní, že hodinek je málo. Kvalita manažerů teď není posuzována jen podle prodejů, ale i podle faktu, kolik zboží se jim podaří od výrobců vůbec získat. Mnoho značek v uplynulém roce muselo totiž omezit výrobu kvůli covidu.

Mimochodem: německá manufaktura NOMOS Glasshütte
načas zavřela úplně, ale z trochu jiných důvodů: Pamatujete si,
jak v Krušných horách v létě na obou stranách hořelo?
Všichni její hodináři jsou dobrovolní hasiči… Tleskáme!

Sabrina Karasová,
šéfredaktorka