Novinky

Číslo 4/2023

Na Žofíně proběhl SEW.

Jaký bude Micro Praha?

Šperky, sochy, obrazy. Zrcadla a třpyt. V druhé půlce října jsem byla v New Yorku na návštěvě u Tiffanyho na Páté avenue. Protože jsem jako první novinářka z ČR měla tu čest navštívit nově zrekonstruovaný flagship store při soukromé prohlídce, nenechala jsem si ujít příležitost připravit pro vás reportáž (str. 92) z tohoto legendárního obchodu, který proslavila Audrey Hepburn ve filmu Snídaně u Tiffanyho. Mimochodem víte, že tatínek této slavné britské herečky se narodil v Úžicích u Mělníka?

Třetí říjnový víkend je dost exponovaný, co se hodinářských festivalů týče. Na newyorské Broadwayi v Gottham Hall běží Watch Time New York, v Praze na Žofíně zase SEW. Bylo těžké odolat pokušení zůstat, ale zvolila jsem SEW. Ukazuje se, že co do počtu vystavovaných značek i návštěvnosti jsou si oba festivaly rovnocenné. Vystavovatelé v New Yorku prezentují v podstatě totéž, co ukázali v září v Ženevě, zato na SEWu se můžete potkat i se zajímavými značkami, které zatím mezinárodně nevystavují. Patří mezi ně Robot, který zaujal svými prvními dámskými hodinkami Ida (str. 40), a především tvůrce prvního českého tourbillonu Ondřej Berkus (str. 58), který se svým dalším tourbillonem Black Hole vyhrál na SEWu ocenění Watch of the Year.

Mezi novými tvůrci a značkami se vůbec odehrává pěkné vzrůšo, ta scéna překypuje nápady mimo zavedené konvence. Už teď se proto nemůžeme dočkat 1. ročníku festivalu mikrobrandů Micro Praha, který proběhne 2. – 3. 12. Pojďme se tam potkat!

Užijte si fajn čtení!