Novinky

Příští číslo 4/2020

Porovnání:

Poprvé bez tourbillonu 

Když napíšete, že daný výrobce poprvé uvádí svoji časomíru s tourbillonem, je to jistě očekávané a milé překvapení. Jestliže ale konstatujete, že nadešel výjimečný okamžik, protože značka vůbec poprvé nabídla model zcela bez tourbillonu, doslova to šokuje. Přesně to se povedlo výrobci Akrivia, když představil AK-06. Jak říká titulek, výjimečný kus tím, že je poprvé časomírou dané značky bez tourbillonu.

Pavoučí strojek?

Romain Jerome jsme ještě donedávna vnímali především jako designově výjimečného tvůrce, který spíše šokuje tématy, vzhledem, názvy. Podobně by tomu zdánlivě mohlo být i u Arraw Spider-Man, jak napovídá jeho označení spojené s filmovým hrdinou, pavoučím mužem. Jenže ono je to jinak. Stoprocentně vlastní kalibr s centrálním tourbillonem byl vytvořen v RJ Studiu ve švýcarském městě Eysins. Bude i poslední?

247 let

Přesně tolik let je na scéně značka Urban Jürgensen, která reprezentuje čtyři generace výjimečných hodinářů a jejich mistrovství. Nová éra společnosti začala v roce 1981 modelem Ref 1 Chronograph. Dalo by se říct, že po bezmála čtyřech desítkách let na něj navazuje opět „jednička“, a to kolekce One. Jde o klasického představitele soudobých sportovních hodinek. Čím je ale zajímavý jak výrobce, tak i tento jeho kus? Dočtete se příště.