Novinky

Příští číslo 2/2020

Premiéra:
Paddock z padoku
Dané slovo označovalo původně jen ohradu pro koně s písečným povrchem. Dnes asi každému okamžitě vytane na mysli tajná, stroze uzavřená část stáje F1, kam se dostanete jen jako člen týmu nebo významný VIP. Je to cosi jako nejtajnější komnata dnešních králů motosportu. Tohle slovo je magnet. Jakým chce být i PaceMasters Paddock Chronograph, který se zrodil jen a jen z obdivu k velkému kolotoči závodů Formule 1. Získá dost fandů? Je to premiéra…

Kalibr:
Světová novinka
Víte, postavit strojek s repeticí, tedy odbíjením je stále mimořádná záležitost, do které se ani řada známých značek neodhodlá pustit. Z druhé strany, co dnes nejde vytvořit? Vše! A tak kouzlo naprostých originálů spočívá ve spojení neobvyklého. Jako například u Armin Strom Minute Repeater Resonance. Jde o na světě první spojení odbíjení a využití resonance pro přesný chod hodinek.

Porovnání:
Portrét autora
Svým způsobem je těžké hledat pro model Joker od ruského Bregueta, hodináře Konstantina Chaykina, nějaký srovnatelný kus. Ojedinělost je nejen ve vzhledu, samotném přístupu tvůrce, který se nebojí proměnit časomíru v úsměvný produkt. Ovšem zároveň je poslední kus Joker Selfie technickou hádankou. Jakou? Dozvíte se v příštím čísle.