Novinky

Příští číslo 1/2020


Superman se vrací

Neobávejte se, že bychom hodlali zabrousit do světa kinematografie. Nicméně, o supermanovi opravdu bude řeč, a to o francouzském jménem Henri-Louis Belmont. Byl skutečným supermanem, byť tak vůbec nevypadal. Proč ho tedy za takového označujeme? Především proto, co dokázal. Postavil od nuly svébytnou francouzskou hodinářskou značku Yema, která se po různých peripetiích znovu vrací ke svým kořenům. A tedy i ke svému slavnému modelu Superman.

Rekordní čtyři

Svět je plný rekordů a my lidé ty, kdo doběhnou do cílové pásky jako první, s jásotem oslavujeme. A tak přidáváme i dalšího hodinářského rekordmana – Histoire de Tourbillon 10 od Harryho Winstona. V jaké disciplíně tento borec zvítězil? Nepřišel se čtyřmi oscilátory, nebo trojicí tourbillonů. To už tady bylo. Nabídl ve strojku HW4702 hned čtyři tourbillony. Rozhodně něco, co už se bude těžko překonávat.

Top designéři:

Nemusíte se pro jejich hodinky nadchnout, třeba, že jsou příliš puristické a zdánlivě jednoduché. Nebo naopak není váš šálek kávy jejich zdobný umělecký styl. O tom není sporu. Ale v každém případě musíte obdivovat jejich nápady, jejich invenci, která je přivedla právě k takovýmto tvarům, o nichž můžete jen říct – to by mě nenapadlo. Je ano. Řeč je o dalších velkých designérech současnosti, kterými jsou: Hartmut Esslinger, Olivier Gamiette a Ollivier Savelli. Čtěte a obdivujte.