Novinky

Příští číslo 5/2019

Map and flag of Switzerland with collage of colourful Swiss francs illustration

Mapa trochu jinak
Jaké znáte mapy – silničních, železničních či lodních tras. Dále: památek, hotelů, restaurací, muzeí… a hodinářské výroby. Pokud jste onu poslední ze jmenovaných ještě v životě neviděli, pak se máte na co těšit v příštím vydání našeho časopisu. Pak už při každé cestě po Švýcarsku budete přesně vědět, jaké zajímavé hodinářské setkání vás kde čeká.

Milanese, nebo…
Kdo z fandů by nevěděl, co označuje výraz – milanese. Samozřejmě, že hovoříme o kovovém tahu, které jsou pro některé typy hodinek, jako například potápěčské, bezmála nevyhnutelnou nezbytností. Ovšemže nejde jen o jediné provedení. Kolik jich ve skutečnosti hodinářství zná a používá? Jak náročná je jejich výroba? Máte i další otázky? My na ně příště odpovíme.

Znovu vyplouváme…
Završili jsme náš seriál v rubrice Detail, který jsme věnovali jednomu velkému tématu – lodím a časomírám. A přesto máme i nadále důvod se k podobnému tématu vrátit. Na scénu totiž „připlul“ model výrobce z Le Locle, který nejen v názvu nese slovo jachta. Má s ní mnoho společného, dokonce více než obvykle. Třeba kotevní řetěz. Ano, i něco takového najdete v hodinkách. Víc zatím neprozradíme, jen dodáme, že to bude určitě zajímavé čtení.