Novinky

Pozvánka do světa hodinek a šperků

Delikátní host na veletrhu HODINY A KLENOTY: Letňany jako první uvidí vzácnou brož Konvalinka
Praha 27. srpna 2019 – Pražská veletržní sezóna chystá hned v úvodu mimořádné překvapení! Již ve dnech 5. až 7. září se v prostorách PVA EXPO PRAHA uskuteční první akce podzimu. Premiérový souběh veletrhů HODINY A KLENOTY a FOR DECOR & HOME chystá pro návštěvníky opravdový unikát. Zcela poprvé se veřejnosti představí vzácný šperk, brož v podobě konvalinky.
Tento unikátní a první šperk od znovuotevření starých slovenských opálových dolů pochází z dílny společnosti Eston vlastnící světoznámou značku ELEN RUSSO. Vzácnou brož nesoucí název Konvalinka spatří oči veřejnosti exkluzivně na mezinárodním veletrhu hodin, hodinek, zlatých a stříbrných šperků HODINY A KLENOTY, který se koná ve dnech 5. až 7. září poprvé na letňanském výstavišti PVA EXPO PRAHA a v souběhu s FOR DECOR & HOME.
List Konvalinky je zdoben smaragdem, do květinek jsou vloženy vzácné opály vytěžené ze starých slovenských opálových dolů, které jsou unikátem euroasijského kontinentu. Pohyblivé tyčinky v květech tvůrci doladili žlutým briliantem se stupněm čistoty VVS a tělo vyzdobili brilianty VS1. Předpokládaná cena vzácné brože se pohybuje na hranici 25 000 eur. Mimo jiné značka ELEN RUSSO se na veletrhu bude pyšnit nejen zmiňovanou broží, ale i výběrem toho nejlepšího z kolekce luxusních šperků z vlastní dílny.
Návštěvníci budou moci porovnat zručnost, preciznost a nápaditost. Hned dvě soutěžní klání budou na veletrhu k vidění. Tradiční soutěž ŠPERK ROKU – CZECH OPEN a nově mezinárodní soutěž SLOVAKIA OPAL JEWELLERY s použitím slovenského opálu, kde kromě odborné poroty mohou hlasovat o nejlepší šperk i samotní návštěvníci.
Luxus i křehká krása
V rámci akce se představí ale i další zajímavosti, například prezentace autorských šperků zlatníků zvučných jmen jako jsou Karel Votipka, Pavlína Čambalová, Štepánka Kurfuřstová a další.
To nejlepší, co v současnosti nabízejí firmy z oboru hodinek, hodin, klenotů, šperků, bižuterie, minerálů, obalových materiálů a dalších souvisejících produktů, představí Centrum zlatníků Praha, firmy STARLIT, s.r.o., PRETIS s.r.o, PRIM MANUFACTUR 1949 – ELTON hodinářská a.s. a řada dalších tuzemských a zahraničních vystavovatelů. Navíc HODINY A KLENOTY přináší mimořádnou příležitost, kdy si zákazníci i obchodníci mohou šperky a hodinky prohlédnout a vyzkoušet v reálu.
Letošní ročník akce bude nejen na zcela novém místě, ale také přinese mnoho premiér i v samotném programu. Aby mohli návštěvníci na vlastní oči poznat tvorbu nastupující mladé generace tvůrců, součástí veletrhu bude také DESIGN GALLERY. Právě zde totiž získají prostor pro své zviditelnění především mladí návrháři a designéři. Mezi nejatraktivnější novinky veletrhu HODINY A KLENOTY bude patřit i akce s výmluvným názvem KŘEHKÁ KRÁSA. Ta je společným dílem organizátorů veletrhu a Svazu výrobců skla a bižuterie. Více než dvě desítky vystavovatelů z Jablonecka nabídnou návštěvníkům mnoho krásných produktů, vyrobených v českých bižuterních a sklářských firmách, které si boudou moci i výhodně nakoupit.
Exkluzivitu akce podporuje také souběh s 8. mezinárodním kontraktačním veletrhem dekorací, bytových a kuchyňských doplňků a dárkového zboží FOR DECOR & HOME. Tato akce představí návštěvníkům z řad profesionálů i široké veřejnosti trendy v oblasti dekorací, bytových a kuchyňských doplňků a dárkového zboží. A také si v rámci doprovodného programu budou moci prohlédnout unikátní přehlídku VÁNOČNÍ TRENDY umístěnou ve Vstupní hale II.

Zároveň vás zveme na stánek našeho časopisu HODINKY ŠPERKY, kde si můžete zakoupit aktuální číslo 4/19 za veletržní cenu nebo starší vydání, která vám chybí s jiným časopisem zdarma.